Uavhengige filmskapere

Det finnes selvsagt uavhengige filmskapere som tørr å ta sjanser og som produserer filmer som er mer på kanten. Denne grupper har man alltid hatt, men filmene herfra blir mer og mer spekulative, spør du meg.

Det er som om de tvinges til å gå til enda større ytterligheter for å skille seg ut. For målet er, naturlig nok, å bli oppdaget av de store filmselskapene eller finne en skikkelig stor investor så man kan lage filmer som vises til et større publikum.

Verdt en titt

Det er verdt å sjekke de forskjellige uavhengige filmskapere, men man må være forberedt på at her er det snakk om kunstneriske synvinkler, sjokk virkemidler og varierende skuespill.

Jeg vil ikke anbefale noen spesielle filmskapere eller skuespillere fordi det er så ujevnt hva som produseres. Noen ganger så er det veldig bra det som kommer, andre ganger så gir man opp fort.

Igjen er de gamle best

Mange av de som i dag er kjente filmskapere, begynte som uavhengige filmskapere eller Indie filmer som det kalles internasjonalt.
Quentin Tarantino er en filmskaper som begynte som en Indie filmskaper og har slått seg igjennom. Filmen Reservoir dogs fra 1992 regnes som den han slo igjennom med.

Den første ”The Terminator” fra 1984 var en Indie film. Etter hvert så slo denne igjennom og ble en enorm salgssuksess.

Så det er svært mange som kan peke på indie filmer som starten på karrieren enten som skuespiller eller som regissør, eller annet. Dette er drømmen, men det er et fåtall som faktisk får oppleve dette.

Mest uavhengige i de store byene

For de som ønsker å følge de uavhengige filmene, så gjelder det å bo i nærheten av en de store byene. Det er her man finner kinosaler som setter opp uavhengige filmer. Dette er nesten ikke mulig å finne i mindre tettsteder.

Lyst å prate film?

Jeg synes det er morsomt å prate om film! Er du som meg, så er det bare å ta kontakt så kan vi utveksle noen ord om hvilke filmer som ligger på toppen av årets beste eller de siste ti-årenes beste eller hva som helst!

Send meg en e-post på hei@dinolife.no.